10 πράγματα που ποτέ δεν θα έπρεπε να κάνετε όταν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο

Όλοι αγαπούν τα μωρά που έρχονται στον κόσμο. Είναι αξιαγάπητα και γεμάτα δυνατότητες. Όμως δεν θα θέλατε να είστε ο επισκέπτης που δεν θέλουν να τα ξαναεπισκεφτεί. Οπότε όταν θα επισκεφτείτε  ένα νεογέννητο σιγουρευτείτε ότι δεν θα κάνετε τα παρακάτω 10 πράγματα.

  1. Μην εμφανιστείτε χωρίς να έχετε προειδοποιήσει.

Επικοινωνήστε με κάποιον από τους γονείς για να κανονίσετε την ώρα που θα φτάσετε και φροντίστε να είστε συνεπής. Μην τολμήσετε να εμφανιστείτε μπροστά στην πόρτα τους έστω και για καλό σκοπό..για να τους κάνετε «έκπληξη» δεν είναι καλή ιδέα.

 

  1. Μην πάτε στο σπίτι με άδεια χέρια.

Το φαγητό είναι το καλύτερο δώρο. Πηγαίνοντας φαγητό σε γονείς που αποκτούν πρώτη φορά αυτο το ρόλο, μπορεί να είναι πολύ βοηθητικό και χρήσιμο. Είτε το φαγητό αυτό προορίζεται για να καταναλώθεί άμεσα,  είτε προορίζεται για φύλαξη στην κατάψυξη. Θα έρθει η μέρα που η μαμά θα εκτιμήσει πολύ το γεγονός ότι θα βρει στο ψυγείο της κάτι που το έχει ανάγκη. Και αν δεν επιλέξετε το φαγητό, τότε τα γνωστά “wipes”, οι πάνες, ή κάποιο παιχνίδι που αγαπούσε πολύ το δικό σας παιδί είναι εξίσου πολύ χρήσιμα δώρα. Μην τους πάτε λουλούδια!..μπορεί να είναι όμορφα αλλά είναι για άλλο σκοπό.

 

  1. Αν είστε άρρωστος μην κάνετε την επίσκεψη!

Αυτός είναι ένας πραγματικά σοβαρός λόγος για να το αφήσετε για μια άλλη μέρα. Ακόμα κι αν είναι ένα απλό κρύωμα, καλύτερα περιμένετε μέχρι να μην υπάρχει κανένας άρρωστος στο σπίτι σας.

 

  1. Μην μείνετε στο σπίτι για πολύ ώρα.

Συναντήστε τους γονείς και το παιδί για να το γνωρίσετε, συγχαρείτε τους, μιλήστε για λίγο μαζί τους, προσφέρετε όποια βοήθεια μπορείτε και μετά καλύτερα αφήστε τους να ησυχάσουν. Μην καταχραστείτε την καλόσύνη τους. Οι νέοι γονείς είναι συνήθως κουρασμένοι και προσπαθούν να προσαρμοστούν στην καινούρια πραγματικότητα.

 

  1. Μην τους κουράζετε παραπάνω.

Οι νέοι γονείς δεν έχουν και τόσο υπομονή για οποιονδήποτε άλλο εκτός από το μωρό τους. Ούτε ένα ποτήρι νερό μην αφήσετε να χρειαστεί να σας φέρουν. Αν θέλετε νερό μπορείτε να τους ρωτήσετε «Είναι εντάξει να βάλω ένα ποτήρι νερό;» Και ενώ είστε στην κουζίνα προσφερθείτε για παράδειγμα να πλύνετε τα πιάτα ή να τους φτιάξετε έναν καφέ.

 

  1. Μην γεμίσετε το σπίτι με πολύ κόσμο.

Αν οι γονείς του μωρού σας έχουν ζητήσει να τους επισκεφθείτε μετά από 7 ημέρες, μην τους πιέσετε για να τους δείτε νωρίτερα. Για να ζητήσουν κάτι τέτοιο υπάρχει σοβαρός λόγος.

 

  1. Μην ανεβάζετε στο social media φωτογραφίες του μωρού χωρίς πρώτα να ρωτήσετε.

Μην είστε αυτοί που θα διαδώσουν τα νέα που όμως δεν είναι δικά τους νέα! Σεβαστείτε τις ιδιωτικές στιγμές των φίλων σας ή ακόμα και το γεγονός οτι προτιμούν να μην δημοσιεύσουν φωτογραφίες τους.

 

  1. Μην αλλάζετε τα σχέδιά σας τελευταία στιγμή.

Για πράδειγμα τους υποσχεθήκατε οτι θα τους  πάτε βραδυνό; Κάντε το. Είπατε οτι θα είστε εκεί στις 4; Να είστε. Οι φίλοι σας είναι πολύ πιθανό να έχουν προγραμματίσει την υπόλοιπη μέρα τους με βάση την δική σας επίσκεψη. Δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο να τους ανατρέψετε το πρόγραμμα, ειδικά όταν είναι κουρασμένοι ήδη από την φροντίδα του μωρού.

 

  1. Μην ξεχάστε να πλύνετε τα χέρια σας.

Μπορεί να είστε απολύτως υγιής και να πλύνατε τα χέρια σας αμέσως πριν φύγετε από το σπίτι σας για να κάνετε την επίσκεψη, όμως είναι σημαντικό για τους γονείς να δουν οτι πλένετε τα χέρια σας, τουλάχιστον πριν αγγίξετε το μωρό!

 

  1. Μην ξεχνάτε και το αδερφάκι του μωρού, αν υπάρχει!

Όταν υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο αδερφάκι είναι πολύ πιθανό να νιώσει ζήλια. Δείξτε τους ότι τα αγαπάτε κι αυτά το ίδιο, παίξτε μαζί τους, μιλήστε τους ή ακόμα και να τους πάρετε κάποιο δωράκι δεν θα είναι κακή ιδέα. Ειδικότερα κάτι που θα μπορεί να απασχοληθεί κάνοντας ησυχία όπως για παράδειγμα ένα παιδικό βιβλίο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *