Γιατί το παιδί μου δεν τρώει το κολατσιό του ;

Πόσες φόρες έχει γυρίσει το παιδί σας απο το σχολείο με γεμάτο  ταπεράκι όπως το είχατε ετοιμάσει το πρωί; Σίγουρα αυτή την στιγμή που το σκέφτεστε οι φορές αυτές είναι αρκετές, ώστε να σας κάνουν να ανήσυχειτε και να απορείτε γιατί δεν τρώει το παιδί σας στο  σχολείο!

Η συνηθισμένη απάντηση που παίρνετε όταν ρωτάτε τα παιδιά σας, γιατί δεν τρώνε στο σχολείο ειναι…”δεν πείναγα”! Πόσο πειστίκη είναι, όμως, αυτή η απάντηση; Γνώρίζοντας το απαιτητικό ωράριο του σχολείου και τις δραστηριότητες του, είναι αδύνατο τα παιδιά να μην πεινάσουν στην διάρκεια του σχολείου.Οπότε η απάντηση αυτή δεν καλύπτει καθόλου τις ανυσηχίες σας.Έτσι όσο το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται, τόσο αυξάνεται η επιθυμία σας, να λύθει το ”μυστήριο”!

Είναι λογικό πολλές φορές το παιδί σας να ξεχνιέται και να μην τρώει το κολατσιό του γιατί τον χρόνο που έχει στα διαλείμματα τον αξιοποιεί παίζοντας με τους φίλους του, με αποτέλεσμα το κολατσιό να μένει ξεχασμένο στην τσάντα. Άλλες φορές υπάρχει η πιθανότητα το καθιερωμένο κολατσιό που τους ετοιμάζετε για το σχολείο να μην είναι ιδιαίτερα της αρεσκείας τους και έτσι τους είναι ακόμα πιο εύκολο να το αφήσουν ξεχασμένο στην τσέπη της τσάντας.

Μία ακόμη πιθανότητα, που το παιδί σας δεν παίρνει το κολατσιό του, είναι επειδή όντως μπόρει να μην πείναει! Σπάνιο, αλλά κάποιες φορές αληθινό. Είναι αλήθεια οτι με τόσες δραστηριότητες στο σχολείο,  τα παιδιά ξεχνούνται και δεν εχουν το μυαλό τους στο φαγητό.Έτσι χάνεται η σκέψη των παιδίων για το κολατσιό, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν την αίσθηση της πείνας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι σημαντικό να εξηγήσετε στα παιδιά σας πόσο σημαντικό είναι για την υγεία τους να τρώνε το δεκατιανό τους και να τους δώσετε έξυπνες και νόστιμες λύσεις, έτσι ώστε να τους είναι πιο εύκολο να τρώνε το κολατσιό τους.Αυτό μπορεί να γίνει, είτε αλλάζοντας κάθε μερα το κολατσιό τους με κάτι διαφορετικό, είτε να τους το κρατάτε ως έκπληξη, έτσι ώστε να τους κινήσετε το ενδιαφέρον να δούν τι περιέχει το κολατσιό τους.

Σίγουρα θα βρείτε την λύση, που θα κάνει το παιδί σας να τρώει το κολατσιό του στο σχολείο ευχάριστα και χωρίς γκρίνια!!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *