Κρυώματα και γρίπες στο σχολειο.

Οι μέρες του χειμώνα καταφθάνουν και όλοι οι γονείς ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους!
Είναι γνωστό πως μέσα στον χώρο του σχολείου πολύ εύκολα ένα παιδί μπορεί να κολλήσει κάποια αρρώστια, αλλά και να την μεταδώσει εξίσου. Γι’αυτό είναι καλό εσείς οι γονείς να τηρείτε και να εξηγείτε στα παιδιά σας τα μέτρα πρόληψης της μετάδωσης κάποιας ασθένειας ή και γρίπης!

Πρώτα απ’όλα σύμφωνα με την εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας όταν κάποιο παιδί εμφανίζει σημάδια γρίπης,σωστό είναι να παραμένει σπίτι, έτσι ώστε και να αναρώσει πλήρως, αλλά και να μην μεταδωθεί η γρίπη και στα υπόλοιπα παιδιά.

Επίσης είναι σημαντικό να λαμβάνονται σε κάθε περίπτωση και τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης της γρίπης.Η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινης συμβάλει σημαντικά στην αποφυγή της μετάδωσης της γρίπης, αλλά και οποιασδήποτε άλλης ασθένειας, καθώς είναι απαραίτητο όλα τα παιδιά να περιφέρονται στον χώρο του σχολείου χωρίς κάποιο υπόλειμμα βακτηρίου (ενδεχομενως), που να μεταδωθεί.

Εξηγώντας και μαθαίνοντας στο παιδί σας να τηρεί τους τρόπους υγιεινής στο σχολείο, να αποφεύγει την επάφη με κάποιο άτομο το οποίο δείχνει να είναι άρρωστο και να ντύνεται κατάλληλα με τις συνθήκες του καιρού, τότε οι πιθανότητες να αρρωστήσει λιγοστεύουν και έτσι εσείς μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *