Εύκολη Πίτσα με αλεύρι ζέας για χαρούμενα παιδιά!
Τώρα που το καλοκαιράκι είναι πρό των πυλών, τα θερινά σινεμά , οι βόλτες στις παραλίες και οι μονοήμερες στην φύση έχουν την τιμητική τους.Τι καλύτερο απο πανεύκολη σπιτική πίτσα με αλέυρι ζέας , που θα σας σώσει απο περιττά έξοδα και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς παιδικούς ουρανίσκους;
Υλικά:
Για τη ζύμη:
2 + 1/3 φλιτζ. αλεύρι ζέας (και επιπλέον για το ζύμωμα)
½ φακελάκι μαγιά στιγμής
1 φλιτζ. νερό χλιαρό
1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
1,5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
Για toppings:
Σάλτσα ντομάτας
Βασιλικός ξερός
Τυρί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό, το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστείς μία μπαλίτσα με το ζυμάρι μας.
Το ζυμαράκι μας θα κολλάει λίγο αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί. To αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο για να φουσκώσει για 1 ώρα.
Το μεταφέρουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και αρχίζουμε να ανοίγουμε το ζυμάρι μας, με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη.
Όταν το ζυμάρι μας, σταματήσει να κολλάει, το μεταφέρουμε στη λαμαρίνα μας (στην οποία έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο πάνω στη λαδόκολλα) και συνεχιζουμε με τα δάχτυλά μας, το άνοιγμα, μέχρι το ζυμάρι μας να είναι περίπου μισό δάχτυλο στο ύψος.
Βάζουμε τα toppings μας, όπως σάλτσα ντομάτας, ξερό βασιλικό και τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 14 με 17 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς., μέχρι να ψηθεί ο πάτος της πίτσας.
πηγή:https://www.bubblesandavocados.gr/pitsa-me-alevri-zeas/