Πώς να μειώσετε την εμφάνιση αλλεργίας και άσθματος στο μωρό.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Queen Mary του Λονδίνου και Μπρίστολ, με επικεφαλής τον καθηγητή Σαΐφ Σαχίν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό πνευμονολογικό περιοδικό “European Respiratory Journal”, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 9.000 ζεύγη μητέρων-παιδιών.
Οι έρευνες οδήγησαν στο συμπέρασμα, πως η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης κατά την εγκυμοσύνη σχετίζεται με την εκδήλωση αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στο μωρό. Τόσο η ζάχαρη όσο και το ποτό συνδέονται με τον κίνδυνο εμφάνισης των παραπάνω αλλεργιών όταν το παιδί βρίσκεται στην ηλικία των 7 ετών.
Ρίχνοντας μια ματιά στα ποσοστά, φαίνεται πως το 20% των μητέρων που κατανάλωναν την περισσότερη ζάχαρη , είχαν κατά μέσο όρο 38% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αλλεργία (σε ακάρεα της σκόνης, γύρη, γάτες κ.α.) και 101% μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί τους να έχει αλλεργικό άσθμα.
Επομένως, αν θέλετε να μειώσετε την πιθανότητα να εμφανίσει το παιδί σας κάποια αλλεργία, θα πρέπει να μειώσετε και την ποσότητα πολλών γλυκών, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς και τρόφιμα και τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη (π.χ. αναψυκτικά).